1631368565175_IMG_7946_5-me.JPG

Koi­ra­hie­ron­ta, pe­rus­käyn­ti

Vaatiiko ystäväsi lihashuollon ja rentouttavan tuokion esim. pitkän metsälenkin tai vaelluksen päälle? Tuliko koirapuistossa riehuttua liikaa? Haluatko tarkistaa, miten koirasi lihakset voivat ja missä kunnossa ne ovat? Myös vanhemmalle koiralle lihaskunnon ylläpito ja mahdollisten ongelmien tunnistaminen on erittäin tärkeää, jotta elämänlaatu pysyy hyvänä. Koira on luotu liikkumaan - hieronta auttaa ylläpitämään hyvää kuntoa.


Käytän sekä ur­hei­lu­koi­ra­hie­ron­nan että klassisen hieronnan menetelmiä  riippumatta koiran taustasta toteuttaakseni parhaan mahdollisen hoitotuloksen. Jokaiselle koiralle räätälöidään omansalainen hoitokokonaisuus. Halutessa suunnitellaan pidemmän aikavälin lihashuolto-ohjelma. Jokaiseen hoitokertaan kuuluvat tarvittaessa myös hoito- tai liikuntaohjeet kotiin. 

m3TjnLvnGyQ-me

Ur­hei­lu­koi­ran hieronta

Ur­hei­lu­koi­ra­hie­ron­ta eroaa jossain määrin klassisesta koirahieronnasta - menetelmiä on kehitetty vastaamaan erityisesti aktiivista liikuntaa (esim. agility, toko, pk-lajit, vinttikoiralajit, metsästys, jne. jne...) harrastavien koirien lihasongelmiin. Huollon tarvetta syntyy melkeinpä väistämättä, sillä nykyajan urheleva tai harrastava koira on verrattavissa huippu-urheilijaan. 


Keskustelemme koirasi harrastaman lajin vaatimuksista ja mahdollisista riskiliikkeistä/suorituksista tai esimerkiksi tapaturmasta. Teen mielelläni jokaiselle koiralle liikeanalyysin ulkona ennen hierontaa (talutushihnassa, ravi). Kuten peruskäynnillä, myös urheilevan koiran hierontakäynnillä katsotaan kokonaisuutta ja jokainen asiakas saa itselleen räätälöidyn hoitokerran ja jatkosuunnitelman. 

1631368771946_IMG_7990%20(3)-me.JPG

La­ser­te­ra­pia

Laserterapia on hellävaraista, mutta samalla myös erittäin tehokasta. Laserterapiassa voidaan hoitaa kehoa joko suuremmalta alueelta tai keskittyä yksittäisiin ongelmakohtiin. Laserterapia toimii solutasolla. Sitä voidaan käyttää  hieronnan eli manuaalisen lihaskäsittelyn lisäksi ikään kuin syventämään käsittelyä vaikuttamaan tarkemmin kehon omiin fysiologisiin prosesseihin. Ihmislääketieteessä laserterapiaa käytetään esimerkiksi leikkauksen jälkeiseen haavanhoitoon, ur­hei­lu­lää­ke­tie­tees­sä, ortopediassa jne.


Tarjoan laserterapiaa myös erillisenä hoitokäyntinä. Hoitoesimerkkeinä 

- ongelmalliset leikkausarvet /arvet

- kehon triggerpisteet, esim akuutit kivut lihaksessa

- akupunktiopisteiden stimulointi

- nivelet, esim. nivelrikon aiheuttama kipu

Laserhoito tuottaa parhaan vasteen mikäli aloitusviikolla toistetaan hoito mahdollisuuksien mukaan esim. 2-3 kertaa ja harvennetaan seuraavina viikkoina. Laserhoidossa yksillöllinen hoitosuunnitelma on tärkeä.

1629389220985_IMG_6979-me.JPG

Koko­nais­val­tai­nen hy­vin­voin­ti

Koirahieronnan tarkoitus on saada koira voimaan paremmin, suoriutumaan paremmin harrastuksissa, tai esim. parantumaan venähdyksestä tai lihasjumista. Koira tutkitaan yksilönä ja sille suunnitellaan sopiva hieronta. 


Tavoitteena on rentoutunut, kivuttomasti liikkuva koira. Ohjaan koiria mielelläni myös muiden ammattilaisten asiakkaiksi mikäli se vaikuttaa tarpeelliselta (esim. koiraosteopaatit). 


Treeneistä täytyy välillä pitää taukoja, jotta koira palautuu. Kotihoito-ohjeena suosittelenkin aina kunnollista lepoa! 

Copyright KP Koirapalvelu Oy